Vragen Over Crematie ?

 

Tijdens ons eerste telefonische contact ontvangt u nuttige tips en adviezen over zaken waar u op voorhand rekening mee kunt houden. Als wij samen met u de uitvaart zullen bespreken.

 

Bij de bespreking zullen we u al een aantal vragen stellen. Wij vragen onder andere:

 • Gegevens van de overledene
 • Gegevens van opdrachtgever uitvaart
 • Waar is de overledene?
 • Wat is de oorzaak van overlijden?
 • Heeft u een huis pandit?
 • Wordt de overledene gecremeerd of begraven
 • Welke dag gecremeerd of begraven, en welke plaats/gemeente?
 • Moet de overledene vervoerd worden, bijv. van het woonhuis naar een rouwcentrum?
 • Welke keuze uitvaartpakket wordt uitgekozen?
 • Welke kleur rouwauto of volgauto’s?
 • Gaan we samen met familie overledene bewassen?
 • Welke kleur uitvaartkist?
 • Wanneer zijn de rouwbezoeken?
 • Vuurdienst waar?
 • Welke muziek wordt er afgespeeld en foto’s?
 • Welke bloemstuk wordt besteld?
 • Zijn er nog andere wensen?

   

 • Ter voorbereiding op de overbrenging en/of uitvaartbespreking kunt u de navolgende zaken op voorhand klaarleggen:

  • legitimatiebewijs overledene
  • legitimatiebewijs opdrachtgever uitvaart
  • trouwboekje of partnerregistratie
  • adressenlijst
  • gewenste kleding voor de overledene
  • wilsverklaring
  • testament
  • uitvaartpolis en bankrekeningnummer van de overledene

 

Stappenplan – dag van overlijden Hindoestaanse Uitvaart

Hindoestaanse uitvaart heeft een 5 stappenplan voor de Hindoestaanse gemeenschap gemaakt bij overlijden. klik hier

 

 

 

Hindoestaanse uitvaart is professioneel opgeleid en voldoet aan de hoogste normen. Ons team heeft een uitvaart achtergrond, dus ervaring in opbaren,verzorgen etc.Wij zijn niet als andere uitvaart bedrijven die alles uitbesteden aan andere bedrijven en geen uitvaart achtergrond hebben. Wij zorgen dat ons personeel de beste service levert bij elke gelegenheid.

Hindoestaanse uitvaart begeleidt de periode vanaf het overlijden tot en met de uitvaart met persoonlijke aandacht, zodat u later op een goede manier terug kunt kijken naar dat moment. Tevens zorgen wij ook voor de juiste priester en dat de rituelen op de juiste manier gedaan worden en ook voor de nazorg.  
Een overledene verdient, in onze ogen, de best mogelijke zorg en met de nabestaanden zullen wij diens wensen zoveel mogelijk respecteren. Alles omtrent de uitvaart is bespreekbaar en de mogelijkheden van uitvoering zijn dan ook onbeperkt. Onze prijsopbouw is transparant ( zie ook onze website)
en de nabestaanden ontvangen na het eerste gesprek een begroting met de te verwachten kosten.

 

7 Top-redenen om voor Hindoe Uitvaart te kiezen:

  1. Alle diensten aangeboden vanuit Hindoestaanse normen en waarden
  2. Goedkoopste Specialist in het begraven en cremeren
  3. Eigen beschikbare rituele lijkbewassers & rouwvervoer
  4. Duidelijke en eerlijke prijsopgave (nooit kosten achteraf)
  5. Persoonlijke begeleiding door ervaren Hindoestaanse uitvaartverzorgers
  6. Een Hindoestaanse uitvaart voor een betaalbaar budget (ook termijnbetalingen mogelijk)
  7. Meer dan 10 jaar ervaring in de uitvaartbranche

 

 

God geeft de vrucht van rituelen. De rituelen op zichzelf geven geen vrucht. Dus zelfs als er fouten in rituelen zijn, vergeeft God als de toegewijde oprecht is en de vrucht van het ritueel geeft. U kunt de rituelen ook in uw hoofd uitvoeren (verbeelding). In dat geval is er helemaal geen behoefte aan materialen. Het belangrijkste is toewijding. Er zijn voorgeschreven rituelen voor aanbidding, maar men kan God aanbidden op de manier die men wil. Niemand anders kan immers de relatie met God voorschrijven.
Wat als iemand bidt zonder materialen of rituelen?
Dat kan men zeker doen. Omdat aanbidding niet alleen rituelen betekent. U kunt gewoon bidden tot God met hem praten zoals u met een vriend of vader of meester of hoe u met uw partner praat, zelfs afhankelijk van degenen die zich jegens God voelen. Sommige mensen reciteren met liefde. Sommige mensen herhalen mantra's. Sommige mensen oefenen ademhalingstechnieken of meditatie. Dat alles wordt beschouwd als gebed. Iemand die anderen helpt zonder iets terug te verwachten, wordt ook beschouwd als God dienen, hem in de mens zien.

Dus doe het op uw manier, met liefde!!

 

 

Er zijn grote verschillen tussen begraven of cremeren. De keuze voor het begraven of cremeren ligt vaak op emotioneel of religieus gebied. Ook hier spelen vaak de familiaire tradities een belangrijke rol. Het blijft natuurlijk altijd een persoonlijke keuze en als u van te voren de keuze aan de omgeving kenbaar maakt, is dat prettig voor de nabestaanden bij een plotseling overlijden.Tegenwoordig kiezen iets meer mensen voor cremeren dan voor begraven. Zo zijn de kosten van een crematie doorgaans lager dan die van een begrafenis.

Begraven

Als u kiest voor begraven houdt dat in dat u op een begraafplaats naar uw laatste rustplek wordt gebracht. Een graf wordt vaak voor 10 tot 20 jaar gekocht en is voor de nabestaanden een duidelijk plek waar ze de overledene kunnen herdenken.
De laatste jaren zijn er op grotere begraafplaatsen steeds meer hofjes, waar u in alle rust kunt zitten. Veel begraafplaatsen hebben de mogelijkheid om een graf van te voren te reserveren.

Bij begraven moet u echter met een aantal aspecten rekening houden. Zo zijn er kosten verbonden aan het huren en onderhouden van het graf en aan de aanschaf van een grafmonument. U krijgt ruim van te voren een melding over eventuele verlenging van het grafrecht.

Ook is het heel belangrijk dat u alvast bespreekt met uw kinderen/partner, over de kosten en regelingen die moeten betaald en gedaan worden als het huurtermijn is afgelopen na 10 of 20/30 jaar, wie de kosten moet betalen, voor verlening van uw contract grafplaats.


Cremeren

Cremeren gebeurt meestal direct na de uitvaartdienst. De familie mag aanwezig zijn bij het invoeren van de kist in de oven. Dit kan helpen bij de verwerking van het verlies. De verbranding duurt ongeveer 1,5 uur. De as wordt opgevangen en in een urn bewaard. Na het cremeren wordt de as 30 dagen in het crematorium bewaard waarna deze wordt overhandigd aan de familie.
Er zijn verschillende mogelijkheden.Sommigen kiezen ervoor de urn thuis te bewaren. Anderen laten de as verstrooien op de strooivelden van het crematorium. Ook verstrooiing boven land of zee is mogelijk, vanaf een boot of uit een vliegtuig. Zo kunt u de as bewaren in een speciaal ontworpen urn maar ook is het mogelijk de as uit te strooien op een belangrijke plek van de overledene. Het is zelfs mogelijk de as te begraven. Er zijn op bijna alle begraafplaatsen speciale urnmuren/-graven. Dat houdt in dat na de crematie de urn wordt bijgezet in de urnmuur of graf. Ook kan de urn bijgezet worden bij een reeds begraven familielid, vriend of vriendin. 


Wij adviseren u ook graag over de diverse mogelijkheden ter nagedachtenis. Zo zijn sierurnen, gedenkplaten en beelden mogelijk, maar ook glasobjecten en gedenksieraden.

Algemene redenen waarom mensen voor een crematie kiezen

1. Kosten

Een crematie kost over het algemeen 50% minder dan een traditionele begrafenis in het algemeen. Een crematie vereist geen graf of grafsteen. Veel mensen slaan balseming over en crematie urnen zijn over het algemeen goedkoper dan uitvaartkisten, enzovoort.

2. Eenvoud

Crematie kan de behoefte van een grondiger begraafceremonie met betrekking tot uitvaartkist, bezichtigingen, enz. wegnemen. Een urn is kleiner en daarom veel gemakkelijker te hanteren dan een grote kist.

3. Flexibiliteit

Een urn is veel kleiner dan een kist en daarom heel gemakkelijk te vervoeren en kan thuis bewaard worden. Crematie bevrijdt ook het tijdsbestek, zodat u de overblijfselen voor onbepaalde tijd vast kunt houden totdat u en uw familie een begrafenis, verstrooiing of een andere methode voor de resten regelen.

4. Milieubewust

Traditionele begrafenis neemt ruimte op in de aarde en omvat vaak zware doses chemicaliën (wanneer het lichaam gebalsemd wordt). Crematie eist zijn tol van koolstofemissies, maar naarmate het apparatuur en de technologie verbeteren, neemt de impact op het milieu af. Er is wat discussie, maar over het algemeen wordt crematie als meer "groen" en milieuvriendelijk beschouwd.

5. Minder traditie, persoonlijker

Hoewel familie- en religieuze tradities nog steeds erg belangrijk zijn voor mensen, is er een algemene trend weg van de traditionele traditie omwille van de traditie. In plaats daarvan geven families er de voorkeur aan om het individu op een unieke en persoonlijke manier te herdenken. Crematie biedt de geliefden de flexibiliteit om een volledig nieuw soort gedenkteken en symbolen te ontwerpen. Het verspreiden van as is een populaire keuze, en dit kan op talloze manieren worden gedaan: op zee, in uw achtertuin, vanuit een helikopter, geplant als een herdenkingsboom, enzovoort.

 

Crematie is een proces waarbij alle koolstofinhoud uit het lichaam wordt verwijderd door het bloot te stellen aan extreem hoge temperaturen. De warmte verbruikt alle organische materie, waardoor er achtergebleven botfragmenten achterblijven, bekend als "gecremeerde resten" of "assen", die vervolgens worden verwerkt tot fijne deeltjes, worden verpakt en in een urn geplaatst

 

 

Crematie is een persoonlijke voorkeur om vele verschillende redenen zoals bezorgdheid om het milieu, religieuze overtuigingen en eenvoud. Met een meer mobiele samenleving waarin gezinnen vaak op grote afstand van elkaar wonen, kan de as door crematie onder gezinsleden worden verdeeld in souvenirs urnen en sieraden, zodat hun geliefde overal bij hen kan zijn, waar ze zich ook bevinden.
Een ander voordeel is de grotere flexibiliteit die het biedt bij Begrafenis. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dienst vóór de crematie of een officiële dienst na de crematie op een speciale datum of later in de lente of zomer, wanneer het weer meer geschikt is voor familie en vrienden om samen te komen. Een herdenking receptie kan ook worden gehouden in een uitvaartcentrum of, met goedkeuring, een plaats van speciaal belang voor u of uw dierbaren.

 

 

De meeste religies laten u kiezen. Canoniek recht staat nu crematie toe voor Rooms-Katholieken; sommige religies, zoals het Hindoeïsme en het Boeddhisme, geven de voorkeur aan crematie; terwijl Islamitische, Grieks-Orthodoxe en Joods-Orthodoxe religies crematie verbieden.

 

 

Het crematieproces bestaat uit verschillende stadia die tot 3 uur kunnen duren, afhankelijk van de grootte en het gewicht van de overledene en het type kist. De uitvaartkist wordt in de crematorium oven geplaatst, waar deze wordt blootgesteld aan intense hitte, waarbij alle substanties worden verbruikt behalve botfragmenten en alle niet-brandbare materialen die voorafgaand aan de crematie niet waren verwijderd, zoals orthopedische metalen van chirurgische implantaten.
 De gecremeerde resten worden zorgvuldig uit de crematie oven verwijderd. Na een afkoelperiode worden overgebleven metalen of orthopedische implantaten gescheiden van de gecremeerde resten en gerecycled. De botfragmenten worden vervolgens gereduceerd tot fijne deeltjes door een mechanisch proces en geplaatst in een tijdelijke bak of een urn die gekocht is door de familie.

 

 

Gecremeerde as resten worden in een kartonnen koker geplaatst die wordt geleverd door crematorium in een urn of bak.
 

 

Ja, maar het is raadzaam om deze situatie voorafgaand aan de crematie met onze medewerkers te bespreken. De grootte van de urn zal belangrijk zijn om alle gecremeerde resten te huisvesten. Ook als de urn in een nis wordt geplaatst, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de afmetingen geschikt zijn voor de geselecteerde urn.

 

 
Je moet beslissen wat er met de as moet gebeuren. 

As kan worden begraven in een graf of geplaatst worden in een nis boven de grond; verspreid in een tuin van de begraafplaats, strooiveld bij de crematoriums of andere plaatsen zoals op zee of op het land in overeenstemming met gemeentes en lokale wetten; Laten inzetten in een gecertificeerde diamant; ingevoegd in een zandloper; glazen gedenkteken; of gelanceerd in de ruimte. Uw opties zijn gevarieerd en worden alleen beperkt door uw verbeeldingskracht. 

Als u op dit moment nog niet klaar bent om een ​​beslissing te nemen over een laatste rustplaats, kunt u het meenemen naar huis..

 

 

Ja. Gecremeerde resten kunnen worden begraven in hetzelfde graf.

 

 
Bij de crematie zijn uw opties voor herdenking talrijk en gevarieerd. Herdenking kan service gerelateerd zijn, zoals het eren van iemand in een vorm van een feest waar mensen zich verzamelen om favoriete verhalen, muziek en zelfs een video voorstelling met elkaar te delen, maar het verwijst ook naar een meer permanent gedenkteken zoals een platte, rechtopstaand monument (grafsteen) of niche-inscriptie.
 Naast andere opties kan herdenking ook zit banken, gedenkplaten en rotsblokken omvatten, die hulde brengen aan de overledene en fungeren als een blijvend record voor toekomstige generaties.

 

 

Ja, met toestemming van de landeigenaar. Verstrooiing op zee is toegestaan. Voor verstrooiing op de grond in de gemeente, neem contact op met gemeente om eventuele beperkingen te controleren. Houd er rekening mee dat verstrooiing buiten een begraafplaats geen permanente herdenking kan bieden, omdat de locatie in de toekomst mogelijk wordt verkocht, opnieuw wordt ontwikkeld of in de toekomst wordt beperkt.

 

 

We hebben een volledige ingevulde dokters verklaring A en B en een aanvraag voor crematie verlof nodig. Onze medewerkers zorgen voor het verkrijgen van alle benodigde documenten.

 

 

Een nis is een compartiment dat is ontworpen voor de permanente plaatsing van urnen boven de grond. Een arrangement van nissen wordt een columbarium genoemd, dat zich vaak binnen een mausoleum of kapel bevindt, soms vrijstaand, zowel binnen als buiten, is eopgebouwd uit talloze kleine compartimenten (niches). 

Er zijn verschillende soorten niches, waaronder enkele nissen voor één urn, dubbele nissen voor twee urnen naast elkaar en familieniches voor maximaal vier urnen. Sommige nissen hebben houten, bronzen, graniet of marmeren fronten waarop een inscriptie kan worden geplaatst. Voor een persoonlijker gedenkteken laten niches met glazen front toe dat kleine penningen of afbeeldingen naast de urnen worden geplaatst en zichtbaar blijven.

 

 

Omdat crematie een onomkeerbaar proces is en omdat het proces zelf elke mogelijkheid om de exacte doodsoorzaak te bepalen, zal elimineren, vereist de wet dat een lijkschouwer of een medische onderzoeker elke crematie autoriseert en zal de crematie voltooien na het verstrijken van ten minste 48 uur vanaf het moment van overlijden zoals uiteengezet in de Crematie-aanvraag, tenzij schriftelijk anders staat aangegeven door de Executoir of de nabestaanden die de crematie hebben aangevraagd ("Aanvrager voor Crematie"). De crematoriums hebben beveiligde opslagfaciliteiten.

 

 

Nee, de crematie beperkt de soorten sevices die u kiest niet. Crematie is geen vervanging voor een begrafenis. Het is gewoon een methode om menselijke resten voor te bereiden voor de laatste rustplaats. 
U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een visitatie- en begrafenisdienst waarbij de kist voor de crematie aanwezig is; een herdenkingsdienst na crematie met of zonder de urn of een begrafenisdienst op het moment van begrafenis. Uw keuzes kunnen zo traditioneel of zo eenvoudig zijn als u wilt.

 

 
Het is van essentieel belang dat pacemakers, defibrillatoren en andere medische implantaten (inclusief radioactieve implantaten) worden verwijderd voordat de overledene wordt vervoerd naar het crematorium. Dergelijke apparaten kunnen ontploffen wanneer ze worden blootgesteld aan hoge temperaturen, wat gevaarlijk kan zijn voor onze medewerkers en apparatuur. 
Bovendien zullen speciale herinneringen, zoals sieraden, tijdens het crematieproces worden vernietigd. Alles wat u wenst te behouden, moet worden verwijderd door de begrafenisondernemer voordat de kist wordt overgebracht naar het crematorium.  Er zal niet onder geen beding cremeren van een persoon die microscopisch kleine radioactieve behandeling heeft gekregen.

 

 

Ja, slechts één lichaam en kist wordt tegelijkertijd gecremeerd.

 

 

Ja, zodra de kist in de oven wordt geplaatst, wordt het lichaam blootgesteld aan directe hitte en vlammen.

 

 

Nee. In de meeste gevallen is balsemen uw keuze. Het kan afhankelijk zijn van factoren zoals tijd, gezondheid en religieuze overtuigingen. Balseming kan ook nodig zijn als het lichaam per vliegtuig of per trein wordt vervoerd, of vanwege de tijd voorafgaand aan de crematie.

 

 

Sommige beperkingen zijn van toepassing op crematiekisten. Metalen kisten kunnen niet worden gecremeerd. Crematiekisten mogen ook niet worden gemaakt van of bevatten niet-brandbare of gevaarlijke materialen zoals: glazen voorwerpen, chloorhoudende kunststof of met vezels versterkte kunststof. Afgezien van deze beperkingen, is het type kist die wordt geselecteerd echt een persoonlijke beslissing. 
Kisten zijn verkrijgbaar in een breed scala van materialen, variërend van eenvoudig en met stof beklede kisten tot handgemaakte eiken, esdoorn, kersen of mahoniehouten kisten. Ja. In geen geval wordt de uitvaartkist geopend door het personeel van het crematorium. Voorafgaand aan de crematie worden metalen kisthandvatten en andere externe metalen kistfittingen door het crematorium verwijderd om schade aan het apparatuur te voorkomen en gerecycleerd met toestemming van de aanvrager voor crematie.

 

 

Ja, het verstrekken van deze items vormt geen gezondheids- en / of veiligheidsrisico tijdens crematie en bestaat uit materialen die veilig zijn voor het milieu. Houd er rekening mee dat persoonlijke spullen niet meer kunnen worden hersteld na de crematie. In veel gevallen kiezen families ervoor om sieraden of andere kleine items in de urn te plaatsen met de gecremeerde resten nadat de crematie voltooid is.
De extreme temperatuur die tijdens de crematie is bereikt, vernietigt sieraden en maakt ze onherstelbaar. Als u sieraden wilt behouden, raden we aan deze te verwijderen voordat de uitvaartkist wordt overgebracht naar het crematoriumoven.

 

 

Absoluut. Sommige religies hebben het zelfs nodig als onderdeel van hun ritueel. U kunt van tevoren regelingen treffen met onze personeel om te zien hoe de kist in de oven wordt geplaatst

 

 

Tijdens het crematieproces gebruikt crematoriums een metalen identificatielabel met een uniek nummeringssysteem om een ​​juiste identificatie te garanderen. Deze tag wordt toegewezen aan de menselijke resten met kist wanneer ze worden afgeleverd bij het crematiecentrum en bevat de naam en een identificatienummer die uniek is voor de overledene.

 

 

As van een gemiddelde volwassene weegt tussen de 2 en 4 kilogram en is meestal grijs van kleur en ziet uit als grof zand na verwerking.

 

 

Over het algemeen wordt de as vrijgegeven binnen 48 uur na de datum waarop de uitvaartkist in het crematorium is ontvangen. Afhankelijk van de omstandigheden kan het mogelijk zijn om het proces via de officier van justitie te doen. Normaal kunt u het afhalen binnen 30 dagen.
Gecremeerde resten bewaren voor een periode van maximaal één maand vanaf de crematie om u in staat te stellen een definitieve beslissing te nemen. Als na een jaar de gecremeerde resten niet zijn opgeëist, begraven we de resten in een gemeenschappelijk graf op een van de begraafplaatsen. Vanwege de bodemgesteldheid zijn gecremeerde resten die in een gemeenschappelijk graf zijn begraven mogelijk in de toekomst niet meer te achterhalen.

 

 

Ja, hoewel de basisvergoeding voor het uitvoeren van een crematie lager is dan de kosten voor het voorbereiden van een graf op een begraving, zijn de totale kosten voor beide diensten afhankelijk van een aantal factoren, zoals of een bezoeken en / of begrafenisdienst wordt gehouden, het type kist, graf, nis, urn en herdenking.

 

 

Ja, gecremeerde overblijfselen (as) kunnen worden vervoerd met de hand naar een andere bestemming. Als u de overblijfselen in een vliegtuig neemt, moet de urn door de röntgenfoto gaan om toegestaan te worden als handhaving voorbij het controlepunt.

Vanwege verschillen in dikte, vorm en materiaal zijn sommige urnen van plastic, karton en textiel, de kans om de beveiligingscontrole te wissen, terwijl metalen, graniet en keramische minder waarschijnlijk worden toegestaan. Onderzoek officieren mogen de urn niet openen, noch zullen ze de inhoud inspecteren als u deze opent. Sommige luchtvaartmaatschappijen laten gecremeerde resten van ingecheckte bagage niet toe. Neem daarom eerst contact op met uw luchtvaartmaatschappij voor informatie over mogelijke beperkingen. Het is raadzaam om de overlijdens akte bij u te hebben. En via de ambassade van de desbetreffende land een aanvraag doen om het te vervoeren.

 

 

Hoe herken je een echte uitvaartondernemer?

Helaas hoef je geen speciaal diploma te halen en is er geen keurmerk om uitvaartondernemer te worden in Nederland. Iedereen kan zich uitvaartondernemer noemen.  Daardoor zijn er grote verschillen tussen uitvaartondernemers.  Die verschillen zijn er zowel in de geleverde kwaliteit als in de kosten. Het komt helaas nog vaak voor dat nabestaanden de uitvaart van hun dierbare moeten regelen met een uitvaartondernemer die onbekwaam is en gebruik maakt van de emotionele en kwetsbare situatie van de familieleden.

Let wel op:
Op de uitvaartondernemers website moet duidelijk de tarieven van de pakketten worden vermeld.
Wij raden u aan om goed naar de tarieven te kijken wat inclusief en exclusief is. Dus let goed op!

 1. De reden waarom de uitvaartondernemers dat niet doen is dat zij eerst de waarde van de uitvaartverzekering willen weten en hoeveel geld u beschikbaar heeft en maken dan een duurdere offerte.
 2. Ruim 40% van de uitvaartondernemingen heeft geen prijzen op zijn website staan.

 

Hindoestaanse uitvaartbedrijven helpen man van 26 jaar niet, omdat hij geen geld had voor zijn moeders uitvaart.

Een 26 jarige man wilde een uitvaart voor zijn moeder regelen. Hij heeft aan 4 Hindoestaanse uitvaartbedrijven gevraagd of zij hem konden helpen.

 

Waarom maakt Hindoestaanse Uitvaart geen reclame meer op de radio?

Veel mensen vragen aan ons waarom wij geen reclame maken op de radio. Wij hadden reclames van ons uitvaartbedrijf op de radio gemaakt. Na een maand kregen wij geen respons van mensen, dus gingen wij op onderzoek uit.

Veel Hindoestaanse ouderen zijn de dupe van uitvaartverzekeringen!

Zoals u waarschijnlijk al weet zijn de meeste Hindoestanen onderverzekerd en hebben een pakketverzekering die helemaal niet past bij de Hindoestanen. Een voorbeeld: een mevrouw van 80 jaar is al 30 jaar verzekerd.

Hindoestaanse uitvaart is het meest bekeken website van de Hindoestaanse uitvaarten in Nederland.

Wij vinden het heel erg leuk dat onze website door heel veel mensen worden bekeken. Tevens ontvangen wij telefoontjes uit Brabant en andere plaatsen van uitvaartondernemers en collega’s die advies willen hebben over de rituelen bij een Hindoestaanse uitvaart en waar zij op moeten letten.
Mist u andere informatie op onze website? Of heeft u tips? Neem dan contact met ons op of stuur een mail.