Opdrachtgever uitvaart

  Overleg wie de opdrachtgever van de uitvaart wordt voor u in gesprek gaat met een uitvaartondernemer.
  Opdrachtgever is degene die de uitvaart gaat regelen en ook verantwoordelijk is voor de kosten. De opdrachtgever tekent de offerte en blijft het aanspreekpunt.

  Daarbij is de opdrachtgever verantwoordelijk voor de betaling van de uitvaart. Als er bijvoorbeeld onenigheid is in de familie over de as bestemming (bijzetten, verstrooien, rituelen) dan is het ook de opdrachtgever van de uitvaart die beslist.

  De uitvaartondernemer communiceert alleen met de opdrachtgever.

  Zijn er familieleden of wie dan ook niet eens hoe de uitvaart aan toegaat dan moeten ze dit aangeven bij de opdrachtgever en niet aan de uitvaartondernemer, om miscommunicaties te voorkomen.

  Praktijkvoorbeeld

  De families van de overledene zijn bij elkaar om over de uitvaart te praten en te regelen en samen beslissen ze wie de opdrachtgever eerst wordt Daarna bespreken ze de bloemen, pandit, uitvaartkist, rouwauto, muziek, hoe de diensten eruit gaan zien, welke sprekers er komen voor rouwbezoek, wie de rituelen gaat uitvoeren van de overledene, de crematie dag en de rouwkaart.

  Meestal is de uitvaartondernemer erbij met een checklist wat er geregeld en besteld moet worden en regelt het ter plekke wat is afgesproken en natuurlijk de offerte van uitvaart. De uitvaartondernemer zet alle afspraken op papier voor de opdrachtgever. De opdrachtgever zal daarna de offerte ondertekenen. 

  Mocht de familieleden iets willen wijzigen of opeens zijn ze niet mee eens dan moeten ze dit kenbaar maken aan de opdrachtgever en niet aan de uitvaartondernemer om miscommunicaties te voorkomen.
  Als de opdrachtgever aan de uitvaartondernemer wijzigingen doorgeeft dan wordt het gewijzigd. Mocht de uitvaartondernemer geen wijzigingen ontvangen dan wordt er niets gewijzigd.

  Wij zullen u een checklist geven voor de uitvaart zodat u niks vergeet.

  1. Welke rituelen spullen u nodig heeft.
  2. Wat heb je nodig voor een rituele bewassing voor de overledene.
  3. Draaiboek crematie dag (Uitvaartondernemer maakt samen met de opdrachtgever een draaiboek.)