Thuis Opbaren - Hindoestaanse Uitvaart

  Een bijzondere plek om iemand op te baren is thuis, in de vertrouwde omgeving. Uw dierbare thuis opbaren maakt het afscheid nemen persoonlijker. U heeft alle tijd om afscheid te nemen. U regelt zelf wie er langskomt en wanneer. Het thuis opbaren wordt daarom steeds vaker gedaan.
  Het is ook mogelijk de overledene eerst een paar dagen thuis op te baren en vervolgens naar een koeling over te brengen in het uitvaartcentrum.
  Maakt u liever gebruik van een uitvaartcentrum weet dan dat een aantal begraafplaatsen en crematoria ook rouwkamers heeft.

  Thuis opbaren: hoe doe je dat?

  Uw dierbare kan in bed of al in de kist thuis opgebaard worden. Wij beschikken over een draagbare koeling die in een bed gelegd kan worden, onder de lakens zodat je de koeling niet ziet, of onder de kist. Het gebruik maken van een koelplaat is om de overledene tot aan de dag van de uitvaart goed te conserveren zodat nabestaanden de gehele periode tot aan de uitvaart de mogelijkheid hebben om afscheid te nemen van de overledene.  Als er geen bed beschikbaar is, hebben wij ook een tijdelijke baar plank (lijkt op een bed) die wij mee kunnen nemen. Vaak plaatsen we een kamerscherm zodat de overledene afgeschermd wordt voor het zicht.

  Tijdens de hete zomermaanden is een airconditioning ter ondersteuning van een bed koelsysteem of kistkoelsysteem zeer belangrijk. Een airconditioning voorkomt ook mogelijke onwenselijke koude verlies van het bed koelsysteem of kistkoelsysteem in de omgeving.
  Vooral in geval van warme omgevingstemperaturen bestaat de mogelijkheid tot het intreden van een onwenselijk ontbindingsproces. Daarom kan een airconditioning hierbij een goede ondersteuning bieden, dit kunnen wij ook leveren.

  Wij contoleren iedere dag of alles nog in orde is.

  Het kan erg prettig zijn om iemand thuis in de vertrouwde omgeving op te baren. Dit kan ook in een werkplaats, huis van een familielid of vriend of een tuinhuisje of een speciale plek van de overledene.

  Het is ook goed om te weten: mocht het om een of andere reden niet meer gaan, dan kunnen wij altijd (dag en nacht) het vervoer naar een uitvaartcentrum regelen.

  Een overledene moet uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden gecremeerd of begraven worden. Afhankelijk op welke dag de dood in trad is dit de manier om het maximaal aantal dagen te bepalen.

  Thuis opbaren: toch goedkoper?
  De kosten voor een thuisopbaring zijn rond € 50,00 voor de huur van de koelplaat per dag. De kosten van opbaring in een rouwcentrum liggen rond de € 650,00 inclusief 2 rouwbezoeken van 45 minuten, zonder verzorgen van de overledene met familie.  Het zal tussen € 600 - € 850 in prijs goedkoper zijn dan in een uitvaartcentrum..

  Niet opgebaard willen worden
  Het komt steeds vaker voor dat de overledene de wens heeft om niet opgebaard te worden. Dan brengen we de overledene in een door u gekozen kist naar een koeling en zorgen we dat hij/zij op de dag van de uitvaart naar de plaats van de afscheidsbijeenkomst wordt gebracht.

  Opbaren overledene in rouwcentrum
  Als thuis opbaren niet mogelijk of wenselijk is, kunt u kiezen voor een rouwcentrum, eventueel met een 24-uurskamer waar u de sleutel van krijgt. Anders bent u gebonden aan het maken van een afspraak voor een rouwbezoek.

  hindoestaanse uitvaart referenties

   

   

Hindoestaanse Uitvaart 24 uur bereikbaar