Uitvaart echt zo duur? - Hindoestaanse Uitvaart

De vraag die wij altijd krijgen, is uitvaart echt zo duur?

Het antwoord is Kwaliteit hoeft niet duur te zijn, als je weinig wensen hebt rondom een uitvaart dan is het niet duur.
Neem een eenvoudig uitvaartkist, rouwauto, en eenvoudige crematie en rouwbezoek.
Wilt u rouwkaarten, een rouwadvertentie, volgauto’s of een condoleance met luxe consumpties dan zal dat de uitvaartkosten beïnvloeden

Alleen bij begrafenis is het per woonplaats verschillende tarieven wat kan tegenvallen, openen en sluiten van een graf, maar ook met grafrechten, grafonderhoud, gemeentelijke leges, een grafsteen en dragers.
Het regelen van zo'n uitgebreide uitvaart neemt vaak meer tijd in beslag en extra wensen kosten dan ook extra tijd en geld.

Het komt helaas nog vaak voor dat nabestaanden de uitvaart van hun dierbare moeten regelen met een uitvaartondernemer die onbekwaam is en gebruik maakt van de emotionele en kwetsbare situatie van de familieleden. Uitvaartbedrijven die radioreclame geven, of uitvaartverzorgers die soms zelfs radio-omroepers zijn, zijn helaas geen garantie voor kwaliteit, maar wel voor een hogere prijs.Let wel op:

Op de uitvaartondernemers website moet duidelijk de tarieven van de pakketten worden vermeld.
Wij raden u aan om goed naar de tarieven te kijken wat inclusief en exclusief is.
Dus let goed op!

 1. De reden waarom de uitvaartondernemers dat niet doen is dat zij eerst de waarde van de uitvaartverzekering willen weten en hoeveel geld u beschikbaar heeft en maken dan een duurdere offerte.

 2. U wordt snel verleidt om meteen bij het eerste gesprek een begroting te ondertekenen, of wordt er gezegd, dat de uitvaartcentra vol zijn en er geen plaats is, waardoor de kosten omhooggaan en de nabestaanden zelf ook meer reistijd zullen hebben.

 3. Ruim 40% van de uitvaartondernemingen heeft geen prijzen op zijn website staan. Lees link consumentenbond

Een voorbeeld:
Iemand is in Den Haag overleden en alles wordt opeens in Rotterdam geregeld. Of ze zeggen dat je dierbare wordt gewassen, maar dat gebeurt niet. Ze kleden de overledene enkel aan. Het opbaren, wassen, scheren en verzorgen van de overledene moet met respect en correct gebeuren.

Een uitvaart regelen is niet alleen heel erg emotioneel, maar ook intiem. In de kwetsbare dagen tussen het overlijden en de uitvaart moet de familie kunnen terugvallen op een uitvaartverzorger die ze kunnen vertrouwen. Iemand waar ze een goede klik mee hebben en iemand die echt voor de familie is.

Helaas kunnen de meeste startende ondernemers, die geen ervaring hebben en niet hiervoor zijn opgeleid, de overledene niet zelf verzorgen. Dat besteden ze dus uit, maar ze brengen wel hun bemiddelingskosten in rekening, waardoor het voor de nabestaanden duurder wordt.

Tip: Vergelijk de tarieven op het internet.

Een aantal aandachtspunten die u helpen bij het bespreken van de uitvaart zijn:

 • Wat kost de uitvaart?

 • Wat kunnen bijkomende kosten zijn?

 • Wie zal onze uitvaart verzorgen?

 • Vanzelfsprekend: de dag en tijd van de uitvaart, bezoeken, rituelen, en hoe lang het duurt, plaats crematorium of begraafplaats en uitvaartcentrums.

 • Nog meer praktische zaken: is de locatie makkelijk bereikbaar en zijn er goede parkeermogelijkheden?

 • Als we aanvullende wensen hebben, tot hoelang voor de uitvaart kunnen we dit nog doorgeven?

 • Welke geluids- en beeldmogelijkheden zijn er?

 • Kunnen we als nabestaanden zelf de kist dragen of laten zakken?

 • Zijn er cateringmogelijkheden of andere diensten die geregeld kunnen worden?

Uitvaartverzorger 
De uitvaartverzorger gaat na de melding van overlijden naar de familie om de uitvaart te bespreken en te regelen. Hij helpt u ook met uw praktische vragen en stemt, indien gewenst, de diensten en rituelen af met uw priester of geestelijke. (Let op: tegenwoordig kan iedereen zonder opleiding zichzelf een uitvaartverzorger noemen)

 Uitvaartleider 
De uitvaartleider zal de uitvaart volgens de afspraken die de uitvaartverzorger heeft gemaakt met de nabestaanden/opdrachtgever ten uitvoer brengen. (Let op: tegenwoordig kan iedereen zonder opleiding zichzelf een uitvaartleider noemen)

Verzorger overledene
Verzorger overledene is degene die de overledene verzorgt. Dat wil zeggen de overledene wast, kleedt, de ogen en mond sluit en andere kleine handelingen kan verrichten om het lichaam er weer goed uit te laten zien. Helaas kunnen veel ondernemingen aantal van deze handelingen niet zelf uitvoeren, zodat het uitbesteed wordt, waardoor u de extra kosten moet betalen, maar dat heeft u niet in de gaten!

Neem contact op voor advies
Ik hoop dat ik één en ander heb kunnen verduidelijken. Belt u me gerust op wanneer u vragen heeft.

 • Betaalbare crematie & Begrafenis uitvaart is mogelijk voor iedereen!

 • Ook in 2021 laten wij zien dat wij voordeliger zijn!

 • Wij bieden als enige Hindoestaanse Uitvaartbedrijf, Stervensbegeleiding en rouwbegeleiding!

 • Bij ons kunt u ook een betalingsregeling treffen zonder rente!