Hindoestanen (dat zijn zowel Hindoes als Moslims,Christenen, Atheïsten en Agnosten ) zijn oorspronkelijk afkomstig van India. In Nederland zijn de meeste hindoestanen uit Suriname gekomen. De eeuwenoude tradities zijn vanuit Suriname nu ook in Nederland geworteld in de hindoestaanse cultuur.

Het overgrote deel van de Hindoes in Nederland is hindoestaan, afkomstig uit Suriname,in Nederland is circa 65% Hindoe, 25% moslim en 5% christen. De Hindoes kunnen weer onderverdeeld worden in twee stromingen: Sanatana Dharma en Arya Samaj . De meeste hindoes in Nederland zijn Surinaamse Hindoestanen die van Indiase oorsprong zijn.

Van de hindoes in Nederland is circa 85% Hindoestaans en de overige 15% is meestal afkomstig uit India. Er zijn in Nederland zo'n 30.000 Hindoestaanse moslims. Van hen is 60% Soenniet en 40% Ahmadiyya. Er zijn ook Hindoestaanse christenen, merendeels bekeerlingen gemaakt onder de Hindoes of afkomstig uit Goa en Cochin, en er zijn thans ook Hindoestaanse Atheïsten en Agnosten.

Het personeel van Hindoestaanse Uitvaart heeft een Hindoestaanse/Surinaamse/Nederlandse achtergrond en is professioneel opgeleid en voldoet aan de hoogste normen. Ons team heeft een uitvaart achtergrond, dus ervaring in opbaren, verzorgen etc. Sinds 2006 zijn we actief in de uitvaartwereld. We hebben gewerkt bij Monuta in het vervoer, overledene ophalen, verzorgen en opbaren, etc.

en willen een waardig en persoonlijk afscheid voor iedereen mogelijk maken, omdat wij geloven dat een goed afscheid u verder helpt. Daarvoor is het erg belangrijk dat een uitvaart aan alle wensen van de overledene zelf en de nabestaanden voldoet. Dat geldt voor elke cultuur ongeacht of religie nu wel of geen rol speelt.

Wij zorgen dat ons personeel de beste service levert bij elke gelegenheid. Wij hebben veel ervaring met multiculturele uitvaarten zoals Hindoestaans, Surinaams, Sri lakaans, Antilliaans, Afrikaans en Chinees en Islamitisch, Nederlandse uivaarten.

 

Hindoestaanse Uitvaart 24 uur bereikbaar

Uitvaartwensen vastleggen - Hindoestaanse Uitvaart. Betaalbare crematie en begrafenis is mogelijk voor iedereen! lees hier voor meer tips & rituelen. Een waardige-respectvolle crematie of begrafenis